Filtry lamelowe
Opis produktu:
Prezentowane filtry lamelowe do gastronomii posiadają strukturę w formie lameli, która wzmacnia wkład, co pozwala na usuwanie zanieczyszczeń, zachowanie właściwej wilgotności i redukcję zapachów. Produkty tego typu znajdują zastosowane głównie w dużych kuchniach, w których konieczna jest właściwa filtracja powietrza.
Zalety produktu:
- zmniejszenie palności dzięki zastosowaniu specjalnego wypełnienia,
- wysoka sprawność rozdzielania,
- wysoka odporność na ciepło i zwiększone wymagania bezpieczeństwa.
Wykonane są z profili ze stali nierdzewnej wysokiej jakości (co najmniej ze stali nierdzewnej 1.4301).
- Gastronomiczne filtry powietrza typu A MF4-EN-16282-6-F1 są certyfikowane zgodnie z normą i przeznaczone do dużych kuchni. Muszą być stosowane nad urządzeniami termicznymi o zwiększonym zagrożeniu pożarowym. Dzięki swojej konstrukcji (konstrukcja labiryntowa) oferują większą odporność ogniową od typu B.
- Lamelowe filtry powietrza typu B MF-1-EN-16282-6-F-2 są przeznaczone do otwartego obszaru gotowania.